Izglītības ceļvedis logo
Izglītības ceļvedis

Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija

Ezermalas iela 8B, Rīga, Latvija, LV-1006
56.993969 24.18141

Starptautiskais Jūras spēku vidējā līmeņa vadības un štāba virsnieku kurss

Kursa mērķis:

Izglītot Baltijas valstu Jūras spēku jaunākā un vidējā līmeņa sastāva virsniekus un sagatavot tos turpmākajam dienestam Jūras spēku operāciju vadību štābos, t.sk. daudznacionālajos štābos.

Kursa pamatuzdevums:

Sniegt jaunāko virsnieku sastāvam ieskatu par NATO un Baltijas valstu bruņoto spēku attīstības tendencēm, Jūras spēku darbības pamatprincipiem, kaujas spējām un standarta procedūrām, dažāda veida kaujas un krīzes novēršanas operācijām, kā arī starptautisko un Baltijas valstu nacionālās drošības situāciju un pamatnostādnēm.

Norises biežums: kurss notiek vienu reizi gadā (janvāris – jūnijs).

Kursa ilgums: 22 nedēļas.

Klausītāju skaits: klausītāju skaits ik gadu ir mainīgs un nepārsniedz 20 klausītājus.

Norises vieta: Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija.

Mācību valoda: oficiālā apmācības valoda ir angļu.

Kursa dibināšanā liela nozīme bija Baltijas valstu Militārās komitejas (Baltic MilC) un Baltijas valstu Jūras spēku komitejas (Baltic Naval Committee) vadošām direktīvām un idejām, ņemot vērā reālo pieprasījumu papildināt Baltijas valstu Jūras spēku virsnieku izglītību.

Kursa laikā visvairāk tiek uzsvērta taktiskā un operacionālā plānošana, kā arī štāba darba procedūras, ņemot vērā Baltijas valstu Jūras spēku specifiku, t.i., piedalīšanos mīnu meklēšanas operācijās. Kursā apgūtās teorētiskās zināšanas jūras taktisko operāciju plānošanā tiek pilnveidotas ikgadējās praktiskajās jūras mācībās, t.i., „Sea-based Staff Training Exercise” BALTIC FORTRESS. Šī apmācība notiek ciešā sadarbībā ar BALTRON štābu.

Kursa apmācības notiek saskaņā ar NATO procedūrām un Baltijas Aizsardzības koledžas (turpmāk tekstā – BALTDEFCOL) metodoloģiju. Apmācības nodrošina augsti kvalificēti Latvijas un ārvalstu militārie eksperti no Lietuvas, Igaunijas, ASV, Francijas, Vācijas, Dānijas, Norvēģijas, Beļģijas, Nīderlandes un Polijas bruņotajiem spēkiem, kā arī Latvijas Universitātes un BALTDEFCOL lektori.

Kursa garumā katru klausītāju atsevišķi novērtē un gala ziņojums tiek sastādīts, ņemot vērā ne tikai parādīto zināšanu un prasmju līmeni, bet arī attieksmi pret mācībām kopumā, klausītāja izpildīgumu, parādītās praktiskās vadības (leadership) iemaņas taktisko mācību laikā, kā arī spēju iekļauties un pildīt dienesta pienākumus štābos. Viens no svarīgākajiem vērtēšanas kritērijiem ir klausītāja sekmīgi uzrakstītais un aizstāvētais pētnieciskais darbs (akadēmiskā eseja).

Jūras spēku vidējā līmeņa vadības un štāba virsnieku kursu sekmīgi beigušajiem virsniekiem tiek izsniegts sertifikāts par kursa absolvēšanu, individuālais personības raksturojums un sekmju lapa. Pēc sekmīgas kursa absolvēšanas Baltijas valstu Jūras spēku virsnieki var turpināt studijas BALTDEFCOL Vecākā štāba virsnieka kursā (The Joint Command and General Staff Course) bez papildu militārās apmācības.

Jūras spēku vidējā līmeņa vadības un štāba virsnieku kursu ir virsnieka karjeras kurss, kas dod tiesības Baltijas valstu absolventiem saņemt dienesta pakāpi kapteiņleitnants un komandleitnants.

Kopš 2007. gada ir notikuši astoņi apmācību kursi, kurus absolvējuši 105 virsnieki: 13 Igaunijas, 25 Lietuvas, 1 Polijas un 66 Latvijas pārstāvji.


Dati sagatavoti sadarbībā ar uzziņu portālu viss.lv Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija
Smiltenes tehnikums
Smiltenes tehnikumsPie mums vari apgūt šādas profesijas: celtniecības un ceļu būves mašīnu mehāniķis, ceļu būvtehniķis, automehāniķis, ēdināšanas pakalpojumu speciālists, viesnīcu pakalpojumu speciālists, hidrobūvju būvtehniķis, grāmatvedis, pavārs, konditors, veterinārārsta asistents, lopkopības tehniķis. Tā var būt arī tavas izaugsmes un karjeras skola.
Saules skola - Daugavpils dizaina un mākslas vidusskola, profesionālās izglītības kompotences centrs
Saules skola - Daugavpils dizaina un mākslas vidusskola, profesionālās izglītības kompotences centrsPIKC Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola "SAULES SKOLA" piedāvā profesionālās vidējās izglītības programmas: apģērbu dizains, koka izstrādājumu dizains, foto dizains, interjera dizains, reklāmas dizains, tekstiliztrādājumu dizains, multimediju dizains.
Permanent Master
Permanent  MasterPermanent-master. Permanentais meikaps. Kosmētika profesionāļiem. Mikropigmentācija lūpām, plakstiņiem, uzacīm.
Latvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledža
Latvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledžaLatvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledža (LU RMK) ir valsts akreditēta profesionālās augstākās izglītības iestāde. Koledžā pēc vidējās izglītības iegūšanas iespējams iegūt īsā cikla (pirmā līmeņa) profesionālo augstāko izglītību.
Daugavpils Tirdzniecības profesionālā vidusskola
Daugavpils Tirdzniecības profesionālā vidusskolaProfesionālā izglītība : ēdināšanas pakalpojumi, kvalifikācija pavārs Restorānu pakalpojumu speciālists Viesnīcu pakalpojumu speciālists Konditors Mazumtirdzniecības veikala pārdevējs Tūristu grupas pavadonis
Aktieru Amtmaņu muzejs - Zvanītāju Bukas
Aktieru Amtmaņu muzejs - Zvanītāju BukasKāzu izklaides “Skroderdienas Silmačos” gaisotnē, lomu sižeta rotaļas jaunāko klašu skolēniem, dzejas lasījumi, muzeja ekspozīcijas, ģimenes istaba, Alfreda Amtmaņa Briedīša radošo darbu istaba, A. Amtmaņa Briedīša prēmijas laureātu istaba, izstāžu zāle, mākslas, lietišķās mākslas izstādes.
back to top