Izglītības ceļvedis logo
Izglītības ceļvedis

Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledža

Vidus prospekts 38, Jūrmala, Latvija, LV-2010
56.983627 23.853968

Kvalifikācija – masieris

Pirmā līmeņa profesionālā augstākā izglītība

Ārstnieciskā masāža
(Kvalifikācija – Masieris)

Studijas par maksu
IZMANTO IESPĒJU – APVIENO STUDIJAS AR DARBU

Studiju ilgums: 2 gadi vai 1* gads
Iepriekšējā izglītība: vidējā
Studijas notiek: pilna laika klātienes dienas un vakara grupās
Studiju maksa: 1200.00 EUR/ par 1 studiju gadu
Studiju programmas vadītāja: Dr. med. Iveta Strode

* Pretendentiem ar iepriekš iegūtu 1. līmeņa profesionālo augstāko (vai augstāku) medicīnisko izglītību.

Speciālista kvalifikācija: masieris

Programmas saturs saskaņots ar Masiera profesijas standartu (LR Ministru Kabineta 2013. gada 3. septembra noteikumi Nr. 756.) un LR Ministru Kabineta noteikumiem – “Noteikumi par valsts pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības standartu” Nr. 141, 20.3.2001.

Programmas mērķis – nodrošināt pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības masieru sagatavošanu, ietverot profesionālo un teorētisko zināšanu un prasmju apguvi, vienlaikus veidojot atbildīgu un konkurētspējīgu speciālistu, atbilstoši darba tirgus prasībām.

Masieris ir ārstniecības persona, kura praktizē ārstniecībā, profilaksē, rehabilitācijā, un, pielietojot dažādus masāžas veidus, veicina pacienta vai klienta veselības un funkcionālā stāvokļa, kā arī ar veselību saistītās dzīves kvalitātes un labsajūtas uzlabošanos.

Masieris var strādāt veselības aprūpes un rehabilitācijas iestādēs, atbilstoši iegūtajai profesijai būt individuālais komersants vai pašnodarbināta persona.

Studiju programmas ilgums:
pēc vidējās (vidējās profesionālās) izglītības dokumenta iegūšanas studiju programmas apjoms ir 80 KP / 120 ECTS (2 gadi).

Apgūstamie studiju kursi

Vispārizglītojošie studiju kursi –
Vispārīgā psiholoģija un saskarsme, Pētniecība, Pedagoģijas pamati, Komercdarbības pamati, Ievads specialitātē un profesionālās ētikas pamati, Lietvedības un profesionālās darbības juridiskie pamati, Projektu sagatavošana, vadīšana un īstenošana, Informācijas tehnoloģijas un datu statistikā apstrāde, Latīņu valodas terminoloģija, Profesionālā angļu valoda, Higiēna, mikrobioloģija un vides medicīna.

Nozares studiju kursi –
Anatomija un biofizika, Fizioloģija un vispārējā patoloģija, patoloģiskā fizioloģija, Farmakoloģijas pamati, Pacienta izmeklēšana un novērtēšana, Neatliekamā medicīniskā palīdzība, Internā medicīna un neiroloģija, Ķirurģija, traumatoloģija un ortopēdija, Pediatrija, Klasiskā masāža, Masāža dažādu patoloģiju gadījumā, Medicīniskā rehabilitācija un fizioterapijas pamati, Speciālās masāžas veidi – Manuālā limfodrenāža, Fizikālā medicīna, Segmentārā masāža, Masāža sporta un estētiskajā medicīnā, Refleksoterapija, izvēles studiju kursi, piemēram, Teipošana.

Klīniskā prakse –
640 stundu apjomā.

Sadarbība un projekti

Studiju programmas “Ārstnieciskā masāža” ietvaros notiek sadarbība ar citām izglītības iestādēm un sociālajiem partneriem Latvijā un ārzemēs:

  • Profesionālajām asociācijām un apvienībām
  • Trakia University (Bulgārija)
  • Tartu Health Care College (Igaunija)
  • Kauno University of Applied Sciences (Lietuva)
  • Rehabilitation College in Warshaw (Polija)
  • Medical University Plovdiv (Polija)

Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledžai ir noslēgti sadarbības līgumi par praktiskās apmācības realizāciju ar P. Stradiņa Klīnisko universitātes slimnīcu, Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu, Jūrmalas slimnīcu, NRC “Vaivari”, rehabilitācijas centru “Jaunķemeri”, reģionālajām ārstniecības iestādēm.

Studējošajiem ir iespēja piedalīties ERASMUS+ programmas dažādu aktivitāšu īstenošanā.

https://viss.lv/dati/latvijas_universitates_paula_stradina_medicinas_koledza/studiju-programmas-arstnieciska-masaza.jpg

Dati sagatavoti sadarbībā ar uzziņu portālu viss.lv Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledža
Latvijas Valsts pirmā prezidenta Jāņa Čakstes dzimtas mājas- Auči, muzejs
Latvijas Valsts pirmā prezidenta Jāņa Čakstes dzimtas mājas- Auči, muzejsOzolnieku novada Sidrabenes pagastā, pašā Lielupes krastā atrodas J.Čakstes dzimtas mājas "Auči" - vieta, kas glabā mūsu pirmā prezidenta piemiņu. Ēka celta 20.gadsimta 30.gados, kopš 1995. gada atkal pieder Čakstes dzimtai.
Aktieru Amtmaņu muzejs - Zvanītāju Bukas
Aktieru Amtmaņu muzejs - Zvanītāju BukasKāzu izklaides “Skroderdienas Silmačos” gaisotnē, lomu sižeta rotaļas jaunāko klašu skolēniem, dzejas lasījumi, muzeja ekspozīcijas, ģimenes istaba, Alfreda Amtmaņa Briedīša radošo darbu istaba, A. Amtmaņa Briedīša prēmijas laureātu istaba, izstāžu zāle, mākslas, lietišķās mākslas izstādes.
Madonas Valsts ģimnāzija
Madonas Valsts ģimnāzijaSkolēnu mācību uzņēmumu darbība, karjeras izglītības ievirze, saistoši ārpusklases pasākumi, starptautisku projektu īstenošana, labs materiāli tehniskais nodrošinājums, ir kopmītnes. No 7.klases - Zinātniski pētnieciskās darbības ievirze, programmēšanas apguve.
Latvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledža
Latvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledžaLatvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledža (LU RMK) ir valsts akreditēta profesionālās augstākās izglītības iestāde. Koledžā pēc vidējās izglītības iegūšanas iespējams iegūt īsā cikla (pirmā līmeņa) profesionālo augstāko izglītību.
Zeltiņu vēstures krātuve
Zeltiņu vēstures krātuveBijusī padomju armijas raķešu bāze un Zeltiņu vēstures krātuve (muzejs). Bijušais īpaši slepenais militārais objekts vēl šodien glabā daudz nezināmas un interesantas informācijas. Nostāsti nelīdzēs – šī vieta jāredz pašam.
Kandavas Reģionālā pamatskola
Kandavas Reģionālā pamatskola
back to top