Izglītības ceļvedis logo
Izglītības ceļvedis

Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledža

Vidus prospekts 38, Jūrmala, Latvija, LV-2010
56.983627 23.853968

Sociālā aprūpe

Pirmā līmeņa profesionālā augstākā izglītība

Sociālā aprūpe
(Kvalifikācija – Sociālais aprūpētājs)

Studijas par valsts budžeta līdzekļiem!
STUDIJAS BEZ MAKSAS

Studiju ilgums: 2 gadi
Iepriekšējā izglītība: vidējā
Studiju programmas vadītāja: Mg. sc. educ. Dace Erkena

Studiju process tiek organizēts koledžas auditorijās, kabinetos un laboratorijās, kā arī sociālās aprūpes institūcijās, pamatojoties uz noslēgtajiem līgumiem.

Studiju programmas mērķis

Izglītot sociālos aprūpētājus un sagatavot tos tādai profesionālai darbībai, kas nodrošina sabiedrību ar kvalitatīviem sociālās aprūpes pakalpojumiem un veicina cilvēktiesību un sociālā taisnīguma ievērošanu sabiedrībā.

Specialitātes apraksts

Sociālais aprūpētājs ir nodarbināts labklājības sistēmas sociālajās institūcijās, kas nodrošina sociālos pakalpojumus. Sociālais aprūpētājs nodrošina atkarīgas un sociāli nespējīgas personas pamatvajadzību apmierināšanu individuālajā līmenī, personas dzīves vietā vai aprūpes institūcijā.

Sociālā aprūpētāja galvenie profesionālie uzdevumi ir:

  1. Novērtēt klienta pamatvajadzības – fiziskās un garīgās veselības stāvokli, noskaidrot klienta vēlmes un sociālās vajadzības, identificēt sociālās problēmas;
  2. Plānot un organizēt klienta sociālās aprūpes pakalpojumus – noteikt sociālās aprūpes veidus un līmeņus, sadarboties ar klienta ģimenes locekļiem un aprūpes komandu, sadarboties ar valsts un pašvaldību institūcijām, izvērtēt nepieciešamos resursus, veidot klienta personas lietu;
  3. Novērtēt sniegtos sociālos pakalpojumus – sekot klienta veselības stāvokļa izmaiņām, izvērtēt klienta apmierinātību ar sniegtajiem sociālajiem pakalpojumiem, uzņemties atbildību par sniegto pakalpojumu kvalitāti;
  4. Ievērot vispārējās Cilvēktiesību un ētikas normas – nodrošināt konfidencialitāti un anonimitāti, ievērot nediskriminējošas prakses principus;
  5. Celt profesionālo kvalifikāciju – piedalīties profesionālās pilnveides un tālākizglītības programmās, kursos, semināros.

Iespējas darba tirgū

Sociālās aprūpes centri, dienas centri, pašvaldību sociālie dienesti, biedrības, sabiedriskās organizācijas u. c. Iegūtā kvalifikācija dod iespēju strādāt ar dažādām mērķa grupām – bērniem un jauniešiem, senioriem, personām ar funkcionāliem traucējumiem u.c.

Iespējas turpināt studijas

Pēc sekmīgas studiju programmas apguves absolventiem ir iespējas turpināt izglītību studiju programmā „Sociālais darbinieks”, pamatojoties uz kredītpunktu pārnesi.

Studējošajiem ir iespēja piedalīties ERASMUS+ programmas dažādu aktivitāšu īstenošanā.


Dati sagatavoti sadarbībā ar uzziņu portālu viss.lv Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledža
Permanent Master
Permanent  MasterPermanent-master. Permanentais meikaps. Kosmētika profesionāļiem. Mikropigmentācija lūpām, plakstiņiem, uzacīm.
Rīgas Stradiņa universitātes Sarkanā Krusta medicīnas koledža
Rīgas Stradiņa universitātes Sarkanā Krusta medicīnas koledžaKoledžas misija ir sagatavot augstas kvalitātes speciālistus veselības aprūpes jomā, lai studiju laikā iegūtās zināšanas, prasmes un attieksmes būtu atbilstošas ES prasībām un Sarkanā Krusta pamatprincipiem, kā arī tās veidotu stabilu pamatu mūžizglītībai un attīstītu pētniecisko darbību. Māszinības, ārstniecība, ārstnieciskā masāža, farmācija, zobārstniecība, bērnu aprūpe.
Lūcijas Rancānes Makašānu Amatu vidusskola
Lūcijas Rancānes Makašānu Amatu vidusskolaVispārējā izglītība un amatu izglītība trīs gados. Jauki skolotāji un darbinieki, kas rūpējas par katra skolēna labsajūtu. Dzīvošana ērtās, mājīgās un jaunās kopmītnēs bez maksas. Mūsdienīgi dabaszinātņu un matemātikas kabineti.
Rīgas Aeronavigācijas institūts
Rīgas Aeronavigācijas institūtsRīgas Aeronavigācijas Institūts (RAI) ir viena no vecākajām mācību iestādēm Latvijā, ar bagātu pieredzi un tradīcijām transporta un aviācijas nozares specialistu apmācībā. 80 gadu laikā sagatavoti vairāk nekā 50 000 speciālistu: radiotehniķi, aviodispečeri, transporta uzņēmumu vadītāji, ekonomisti-menedžeri transporta jomā, piloti, mehāniķi.
Madonas Valsts ģimnāzija
Madonas Valsts ģimnāzijaSkolēnu mācību uzņēmumu darbība, karjeras izglītības ievirze, saistoši ārpusklases pasākumi, starptautisku projektu īstenošana, labs materiāli tehniskais nodrošinājums, ir kopmītnes. No 7.klases - Zinātniski pētnieciskās darbības ievirze, programmēšanas apguve.
Rozentovas pamatskola
Rozentovas pamatskolaSpeciālā pamatizglītības programmas izglītojamiem ar garīgās attīstības traucējumiem, ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem vai vairākiem smagiem attīstības traucējumiem. Arodprogrammas: ēdināšanas serviss, šūto izstrādājumu ražošanas tehnoloģija, kokizstrādājumu izgatavošana.
back to top