Izglītības ceļvedis logo
Izglītības ceļvedis

Saules skola - Daugavpils dizaina un mākslas vidusskola, profesionālās izglītības kompotences centrs

Saules iela 6/8, Daugavpils, Latvija, LV-5401

Juridiskais nosaukums : Mākslu izglītības kompetences centrs "Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola Saules skola", Pastarpinātās pārvaldes iestāde
Reģistrācijas numurs : 90000064918
Pārvaldības iestāde : Daugavpils valstspilsētas pašvaldība
Reģistrācijas numurs : 90000077325
Juridiskā adrese : Krišjāņa Valdemāra iela 1, Daugavpils, LV-5401
55.867992 26.51269

Apģērbu dizains

Profesionālās vidējās izglītības programma (kods 35 214 11 1), īstenošanas ilgums – 4 gadi, uzņem audzēkņus ar pabeigtu pamatizglītību.

Profesionālās vidējās izglītības programma (kods 35B 214 11 1), īstenošanas ilgums – 2 gadi, uzņem audzēkņus ar pabeigtu vidējo izglītību.

Iegūstamā kvalifikācija:

Apģērbu dizaina speciālists,
3.profesionālās kvalifikācijas līmenis

Apģērbu dizaina speciālists izpilda daļu no apģērba dizainera pienākumiem un uzdevumiem, ir nodarbināts apģērbu projektēšanas jomā. Sadarbībā ar citiem speciālistiem plāno un izstrādā vizuāli un tehnoloģiski sakārtotus un pamatotus apģērbus vai to daļas, kā arī atsevišķu elementu projektus ar estētiskās vērtības pazīmēm; piedalās projekta izpildes organizēšanā un sagatavošanā.

Apģērbu dizaina speciālists ir ieguvis paaugstinātu teorētisko sagatavotību un profesionālo meistarību, kas dod iespēju veikt izpildāmā darba projektēšanu, plānošanu, organizēšanu un realizāciju konkrētā projekta robežās un savas kompetences ietvaros.

Apģērbu dizaina speciālists var būt citu speciālistu vadībā nodarbināta persona, pašnodarbināta persona, var veikt individuālo uzņēmējdarbību; viņš sadarbojas ar citiem speciālistiem, var būt nodarbināts apģērbu šūšanas uzņēmumos, kā stilists, gatavās produkcijas, materiālu, palīgmateriālu, furnitūras iepircējs, biznesa koordinators, stilists-konsultants vai apģērbu modelētājs.

https://viss.lv/dati/daugavpils_dizaina_un_makslas_vidusskola_saules_skola/apgerbu-dizians-12.jpghttps://viss.lv/dati/daugavpils_dizaina_un_makslas_vidusskola_saules_skola/apgerbu-dizians-3.jpghttps://viss.lv/dati/daugavpils_dizaina_un_makslas_vidusskola_saules_skola/apgerbu-dizians-11.jpghttps://viss.lv/dati/daugavpils_dizaina_un_makslas_vidusskola_saules_skola/apgerbu-dizians-6.jpghttps://viss.lv/dati/daugavpils_dizaina_un_makslas_vidusskola_saules_skola/apgerbu-dizians-5.jpghttps://viss.lv/dati/daugavpils_dizaina_un_makslas_vidusskola_saules_skola/apgerbu-dizians.jpghttps://viss.lv/dati/daugavpils_dizaina_un_makslas_vidusskola_saules_skola/apgerbu-dizians-4.jpghttps://viss.lv/dati/daugavpils_dizaina_un_makslas_vidusskola_saules_skola/apgerbu-dizians-8.jpghttps://viss.lv/dati/daugavpils_dizaina_un_makslas_vidusskola_saules_skola/apgerbu-dizians-10.jpghttps://viss.lv/dati/daugavpils_dizaina_un_makslas_vidusskola_saules_skola/apgerbu-dizians-2.jpghttps://viss.lv/dati/daugavpils_dizaina_un_makslas_vidusskola_saules_skola/apgerbu-dizians-7.jpghttps://viss.lv/dati/daugavpils_dizaina_un_makslas_vidusskola_saules_skola/apgerbu-dizians-9.jpghttps://viss.lv/dati/daugavpils_dizaina_un_makslas_vidusskola_saules_skola/modeles.jpg

Dati sagatavoti sadarbībā ar uzziņu portālu viss.lv Saules skola - Daugavpils dizaina un mākslas vidusskola, profesionālās izglītības kompotences centrs
Aktieru Amtmaņu muzejs - Zvanītāju Bukas
Aktieru Amtmaņu muzejs - Zvanītāju BukasKāzu izklaides “Skroderdienas Silmačos” gaisotnē, lomu sižeta rotaļas jaunāko klašu skolēniem, dzejas lasījumi, muzeja ekspozīcijas, ģimenes istaba, Alfreda Amtmaņa Briedīša radošo darbu istaba, A. Amtmaņa Briedīša prēmijas laureātu istaba, izstāžu zāle, mākslas, lietišķās mākslas izstādes.
Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledža
Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledžaLatvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledža piedāvā apgūt darba tirgū pieprasītās profesijas veselības un sociālās aprūpes nozarēs, 2 vai 3 studiju gadu laikā pilna laika klātienes studijās ir iespēja iegūt kvalifikāciju: ārsta palīgs, skaistumkopšanas speciālists kosmetoloģijā, masieris, biomedicīnas laborants, radiologa asistents, podologs, sociālais aprūpētājs, sociālais rehabilitētājs. Studijas par valsts budžeta līdzekļiem un maksas programmas.
Latvijas Valsts pirmā prezidenta Jāņa Čakstes dzimtas mājas- Auči, muzejs
Latvijas Valsts pirmā prezidenta Jāņa Čakstes dzimtas mājas- Auči, muzejsOzolnieku novada Sidrabenes pagastā, pašā Lielupes krastā atrodas J.Čakstes dzimtas mājas "Auči" - vieta, kas glabā mūsu pirmā prezidenta piemiņu. Ēka celta 20.gadsimta 30.gados, kopš 1995. gada atkal pieder Čakstes dzimtai.
Latvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledža
Latvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledžaLatvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledža (LU RMK) ir valsts akreditēta profesionālās augstākās izglītības iestāde. Koledžā pēc vidējās izglītības iegūšanas iespējams iegūt īsā cikla (pirmā līmeņa) profesionālo augstāko izglītību.
Rēzeknes tehnikums
Rēzeknes tehnikumsPiedāvātās izglītības programmas: Administratīvie un sekretāra pakalpojumi, Interjera dizains, Autotransports, Kokizstrādājumu izgatavošana, Būvdarbi, Komerczinības, Datorsistēmas, Programmēšana, Enerģētika un elektrotehnika, Viesnīcu pakalpojumi
Rozentovas pamatskola
Rozentovas pamatskolaSpeciālā pamatizglītības programmas izglītojamiem ar garīgās attīstības traucējumiem, ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem vai vairākiem smagiem attīstības traucējumiem. Arodprogrammas: ēdināšanas serviss, šūto izstrādājumu ražošanas tehnoloģija, kokizstrādājumu izgatavošana.
back to top