Izglītības ceļvedis logo
Izglītības ceļvedis

Rīgas Stradiņa universitātes Sarkanā Krusta medicīnas koledža

Jāņa Asara iela 5, Rīga, Latvija, LV-1009

Juridiskais nosaukums : Rīgas Stradiņa universitātes Sarkanā Krusta medicīnas koledža, Pastarpinātās pārvaldes iestāde
Reģistrācijas numurs : 90000809720
Juridiskā adrese : Jāņa Asara iela 5, Rīga, LV-1009
Pārvaldības iestāde : Rīgas Stradiņa universitāte
Reģistrācijas numurs : 90000013771
Juridiskā adrese : Dzirciema iela 16, Rīga, LV-1007
56.955452 24.151344

kvalifikācija - Ārsta palīgs

Ārsta palīgs ir ārstniecības persona, kura atbilstoši ārsta palīgam normatīvajos aktos noteiktajai kompetencei ārstniecībā un pacientu aprūpē sniedz neatliekamo medicīnisko palīdzību slimajiem (cietušajiem) dzīvībai bīstamā, kritiskā stāvoklī, kā arī konstatē pacienta nāvi, nosaka pacientam diagnozi, ārstēšanu, lieto un izraksta medikamentus, nodrošina nepārtrauktu medicīnisko palīdzību un profilaksi pacientiem, organizē un vada savu un savu kolēģu darbu, izglīto pacientus, sabiedrības locekļus, komandas dalībniekus.

  • Valsts apmaksātas budžeta vietas: 70
  • Studiju ilgums: 3 gadi
  • Studiju grafiks: pilna laika klātienes studijas dienas nodaļā
  • Nepieciešamā iepriekšējā izglītība: vidējā izglītība
  • Iegūstamais grāds un kvalifikācija: sekmīgi absolvējot studiju programmu, tiek iegūts 1.līmeņa profesionālās augstākās izglītības diploms un kvalifikācija “Ārsta palīgs”, kas atbilst ceturtajam profesionālās kvalifikācijas līmenim

Tālākizglītības iespējas:

  • Rīgas Stradiņa universitātes Māszinību programmā
  • Latvijas Universitātes Māszinību programmā
  • RSU SKMK Ārstniecības programmā, iegūstot kvalifikāciju "Neatliekamās medicīnas ārsta palīgs"
  • RSU SKMK profesionālās pilnveides programmas “Ambulatorā dienesta ārsta palīga darbība” kursi

Dati sagatavoti sadarbībā ar uzziņu portālu viss.lv Rīgas Stradiņa universitātes Sarkanā Krusta medicīnas koledža
Rīgas Aeronavigācijas institūts
Rīgas Aeronavigācijas institūtsRīgas Aeronavigācijas Institūts (RAI) ir viena no vecākajām mācību iestādēm Latvijā, ar bagātu pieredzi un tradīcijām transporta un aviācijas nozares specialistu apmācībā. 80 gadu laikā sagatavoti vairāk nekā 50 000 speciālistu: radiotehniķi, aviodispečeri, transporta uzņēmumu vadītāji, ekonomisti-menedžeri transporta jomā, piloti, mehāniķi.
Kandavas Reģionālā pamatskola
Kandavas Reģionālā pamatskola
Daugavpils Tirdzniecības profesionālā vidusskola
Daugavpils Tirdzniecības profesionālā vidusskolaProfesionālā izglītība : ēdināšanas pakalpojumi, kvalifikācija pavārs Restorānu pakalpojumu speciālists Viesnīcu pakalpojumu speciālists Konditors Mazumtirdzniecības veikala pārdevējs Tūristu grupas pavadonis
Latgales Industriālais tehnikums
Latgales Industriālais tehnikumsDaugavpils Būvniecības tehnikums ir lielākā būvniecības mācību iestādeLatgales reģionā un viena no lielākajām būvniecības skolām Latvijā. DBT īsteno profesionālās vidējās, pamatizglītības programmas ar pedagoģisko korekciju, tālākizglītības un pilnveides programmas.
Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija
Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmijaLatvijas Republikas valsts augstākās izglītības un zinātnes iestāde, kas savas darbības mērķus sasniedz, īstenojot profesionālās studiju programmas un veicot zinātniskās pētniecības darbību militārajā jomā.
Lūcijas Rancānes Makašānu Amatu vidusskola
Lūcijas Rancānes Makašānu Amatu vidusskolaVispārējā izglītība un amatu izglītība trīs gados. Jauki skolotāji un darbinieki, kas rūpējas par katra skolēna labsajūtu. Dzīvošana ērtās, mājīgās un jaunās kopmītnēs bez maksas. Mūsdienīgi dabaszinātņu un matemātikas kabineti.
back to top