Izglītības ceļvedis logo
Izglītības ceļvedis

Smiltenes tehnikums, Alsviķu teritoriālā struktūrvienība

Alsviķi, Alsviķu pagasts, Alūksnes novads, Latvija, LV-43333
57.445393 26.935646

Pavārs

Ēdināšanas Serviss

Kvalifikācija: Pavārs

Uzņem: ar pamatskolas izglītību; personas ar speciālām vajadzībām (1., 2., 3.grupas invalīdus).

Tiek gatavoti speciālisti, kasspēj novērtēt pārtikas produktu kvalitāti, veikt to pirmapstrādi, gatavot un noformēt dažādus ēdienus, pasniegt tos, zina atskaites un uzskaites pamatus, prot rīkoties un kopt ēdināšanas uzņēmumu aprīkojumu, strādāt komandā.

Mācību ilgums 3 gadi, kuru laikā audzēkņi apgūst:

  • pārtikas produktu zinības;
  • uztura fizioloģiju sanitāriju un higiēnu;
  • ēdināšanas uzņēmuma aprīkojumu;
  • ēdienkartes sastādīšanas noteikumus, uzskaiti un kalkulāciju;
  • ēdienu gatavošanas tehnoloģiju;
  • viesu apkalpošanas pamatus;
  • biznesa pamatus;
  • veselības pamatus;
  • saskarsmes psiholoģiju.

Izglītības dokuments: Absolvents saņem atestātu par arodizglītību.

https://viss.lv/dati/smiltenes_tehnikums_alsviku_teritoriala_strukturvieniba/edinasanas-serviss-kvalifikacija-pavars.jpg

Dati sagatavoti sadarbībā ar uzziņu portālu viss.lv Smiltenes tehnikums, Alsviķu teritoriālā struktūrvienība
Lūcijas Rancānes Makašānu Amatu vidusskola
Lūcijas Rancānes Makašānu Amatu vidusskolaVispārējā izglītība un amatu izglītība trīs gados. Jauki skolotāji un darbinieki, kas rūpējas par katra skolēna labsajūtu. Dzīvošana ērtās, mājīgās un jaunās kopmītnēs bez maksas. Mūsdienīgi dabaszinātņu un matemātikas kabineti.
Rīgas Lastādijas pamatskola
Rīgas Lastādijas pamatskolaSkola realizē vispārējās pamatizglītības programmas krievu un latviešu valodā. Skola nodrošina iespēju izglītojamajiem darba dienās uzturēties internātā. Skolā ir plašs interešu izglītības klāsts.
Rīgas Aeronavigācijas institūts
Rīgas Aeronavigācijas institūtsRīgas Aeronavigācijas Institūts (RAI) ir viena no vecākajām mācību iestādēm Latvijā, ar bagātu pieredzi un tradīcijām transporta un aviācijas nozares specialistu apmācībā. 80 gadu laikā sagatavoti vairāk nekā 50 000 speciālistu: radiotehniķi, aviodispečeri, transporta uzņēmumu vadītāji, ekonomisti-menedžeri transporta jomā, piloti, mehāniķi.
Madonas Valsts ģimnāzija
Madonas Valsts ģimnāzijaSkolēnu mācību uzņēmumu darbība, karjeras izglītības ievirze, saistoši ārpusklases pasākumi, starptautisku projektu īstenošana, labs materiāli tehniskais nodrošinājums, ir kopmītnes. No 7.klases - Zinātniski pētnieciskās darbības ievirze, programmēšanas apguve.
Malnavas koledža
Malnavas koledžaMalnavas koledža ir lielākā lauksaimniecības un autotransporta apmācības izglītības iestāde Latgales reģionā. Koledža šobrīd īsteno studiju programmas Autotransports, Uzņēmējdarbība lauksaimniecībā un Grāmatvedība un profesionālās vidējās izglītības programmas Banku zinības un finanses, Lauksaimniecība un Autotransports.
Rīgas Strazdumuižas vidusskola - attīstības centrs
Rīgas Strazdumuižas vidusskola - attīstības centrsŠodien Rīgas Strazdumuižas vidusskola – attīstības centrs ir vienīgā mācību iestāde valstī, kur bērniem un jauniešiem ar nopietniem redzes traucējumiem tiek nodrošināts redzes īpatnībām pielāgots mācību process, un kas nodrošina atbalstu vispārizglītojošajās mācību iestādēs integrētajiem vājredzīgajiem un neredzīgajiem audzēkņiem. Skolā uzņem skolēnus no 7 gadu vecuma.
back to top