Izglītības ceļvedis logo
Izglītības ceļvedis

Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledža

Vidus prospekts 38, Jūrmala, Latvija, LV-2010
56.983627 23.853968

kvalifikācija - Ārsta palīgs

ĀRSTNIECĪBA

(kvalifikācija – Ārsta palīgs/ feldšeris)

STUDIJAS PAR VALSTS BUDŽETA LĪDZEKĻIEM
(Konkursa kārtībā. Ja netiek izturēts konkurss, tiek piedāvātas studijas par maksu.)

Studiju programma: ĀRSTNIECĪBA
Studiju ilgums: 3 gadi
Izglītības līmenis: īsa cikla profesionālā augstākā izglītība
Iepriekšējā izglītība: vidējā
Studijas notiek: Jūrmalā (Vidus prospekts 38, Bulduri, Jūrmala), Rēzeknes filiālē N. Rancāna iela 23a, Rēzekne)


Ārsta palīgs/ feldšeris ir ārstniecības persona, kura atbilstoši ārsta palīga/ feldšera normatīvajos aktos noteiktajai kompetencei ārstniecībā un pacientu aprūpē sniedz neatliekamo medicīnisko palīdzību slimajiem dzīvībai bīstamā, kritiskā stāvoklī pirmsstacionāra etapā un stacionāru uzņemšanas nodaļās. Nosaka pacientam diagnozi, ārstēšanu, un izraksta medikamentus, nodrošina nepārtrauktu medicīnisko palīdzību un profilaksi pacientiem. Organizē un vada savu un savu kolēģu darbu, izglīto pacientus, sabiedrības locekļus, komandas dalībniekus.

Ārsta palīgs/ feldšeris strādā ambulatorās ārstniecības iestādēs, neatliekamās medicīniskās palīdzības iestādēs, stacionārās ārstniecības iestādēs un citās iestādēs, kas sniedz ārstniecības pakalpojumus.

Studiju programmas “Ārstniecība” absolventiem ir iespēja iegūt neatliekamās medicīnas ārsta palīga vai ambulatorās aprūpes ārsta palīga specializāciju.

https://viss.lv/dati/latvijas_universitates_paula_stradina_medicinas_koledza/arstnieciba.jpg

Dati sagatavoti sadarbībā ar uzziņu portālu viss.lv Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledža
Permanent Master
Permanent  MasterPermanent-master. Permanentais meikaps. Kosmētika profesionāļiem. Mikropigmentācija lūpām, plakstiņiem, uzacīm.
Vaiņodes vidusskola
Vaiņodes vidusskolaVaiņodes vidusskola piedāvā plašu un daudzveidīgu interešu izglītības darbu - 5 kori, 4 vokālie ansambļi, 9 tautas deju kolektīvi, vizuālās mākslas un mājturības pulciņš, kokapstrādes pulciņš,skatuves runas nodarbības, latviskās dzīvesziņas pulciņš, teātra pulciņš, robotikas pulciņš, elektronikas pulciņš, dabaszinību pulciņš, novadpētniecībaspulciņš, Vaiņodes novada jaunsargu vienība.
Madonas Valsts ģimnāzija
Madonas Valsts ģimnāzijaSkolēnu mācību uzņēmumu darbība, karjeras izglītības ievirze, saistoši ārpusklases pasākumi, starptautisku projektu īstenošana, labs materiāli tehniskais nodrošinājums, ir kopmītnes. No 7.klases - Zinātniski pētnieciskās darbības ievirze, programmēšanas apguve.
Turaidas muzejrezervāts
Turaidas muzejrezervātsĪpaši aizsargājamais kultūras piemineklis Turaidas muzejrezervāts dibināts 1988.g. Muzejrezervāts aptver 41 ha plašu teritoriju, kurā atrodas 37 vēstures ēkas un būves. Tā teritorija bagāta ar arheoloģijas, arhitektūras, vēstures un mākslas pieminekļiem, kuri stāsta par notikumiem tūkstoš gadu garumā, sākot ar 11. gs. 
Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija
Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmijaLatvijas Republikas valsts augstākās izglītības un zinātnes iestāde, kas savas darbības mērķus sasniedz, īstenojot profesionālās studiju programmas un veicot zinātniskās pētniecības darbību militārajā jomā.
Kandavas Reģionālā pamatskola
Kandavas Reģionālā pamatskola
back to top