Izglītības ceļvedis logo
Izglītības ceļvedis

Smiltenes tehnikums

Kalnamuiža 10, Smiltenes pagasts, Smiltenes novads, Latvija, LV-4729

Juridiskais nosaukums : Smiltenes tehnikums, Tiešās pārvaldes iestāde
Reģistrācijas numurs : 90009611201
57.427402 25.909199

Hidrobūvju būvtehniķis (meliorators)

Programmas nosaukums : Būvniecība

Mācību ilgums : 4 gadi

Nepieciešamā izglītība : Pamatizglītība

Kvalifikācija : Hidrobūvju būvtehniķis

Beigšanas dokuments : Diploms par profesionālo vidējo izglītību

Kvalifikācijas apraksts: Hidrobūvju būvtehniķis ir tehniskais speciālists, kas hidrobūvju un meliorācijas sistēmu būvobjektos un to ekspluatācijā organizē un īsteno darbus projekta vadītāja uzraudzībā.

Mācību laikā apgūstamie profesionālie priekšmeti:

  • Būvniecības procesi un būvdarbu veidi
  • Sienu mūrēšana
  • Tehnisko zīmējumu un skiču izstrāde
  • Betonēšanas pamati
  • Virszemes un pazemes ūdeņu novades sistēmu ierīkošana
  • Ģeodēzisko darbu izpilde
  • Būvdarbu dokumentācijas sagatavošana un plānošana
  • Ceļu būves darbu organizēšana
  • Caurteku un tuneļu būvēšana u.c.
https://viss.lv/dati/smiltenes_tehnikums/meliorators.jpghttps://viss.lv/dati/smiltenes_tehnikums/melioracijas_traktors.jpg

Dati sagatavoti sadarbībā ar uzziņu portālu viss.lv Smiltenes tehnikums
Lūcijas Rancānes Makašānu Amatu vidusskola
Lūcijas Rancānes Makašānu Amatu vidusskolaVispārējā izglītība un amatu izglītība trīs gados. Jauki skolotāji un darbinieki, kas rūpējas par katra skolēna labsajūtu. Dzīvošana ērtās, mājīgās un jaunās kopmītnēs bez maksas. Mūsdienīgi dabaszinātņu un matemātikas kabineti.
Turaidas muzejrezervāts
Turaidas muzejrezervātsĪpaši aizsargājamais kultūras piemineklis Turaidas muzejrezervāts dibināts 1988.g. Muzejrezervāts aptver 41 ha plašu teritoriju, kurā atrodas 37 vēstures ēkas un būves. Tā teritorija bagāta ar arheoloģijas, arhitektūras, vēstures un mākslas pieminekļiem, kuri stāsta par notikumiem tūkstoš gadu garumā, sākot ar 11. gs. 
Aktieru Amtmaņu muzejs - Zvanītāju Bukas
Aktieru Amtmaņu muzejs - Zvanītāju BukasKāzu izklaides “Skroderdienas Silmačos” gaisotnē, lomu sižeta rotaļas jaunāko klašu skolēniem, dzejas lasījumi, muzeja ekspozīcijas, ģimenes istaba, Alfreda Amtmaņa Briedīša radošo darbu istaba, A. Amtmaņa Briedīša prēmijas laureātu istaba, izstāžu zāle, mākslas, lietišķās mākslas izstādes.
Madonas Valsts ģimnāzija
Madonas Valsts ģimnāzijaSkolēnu mācību uzņēmumu darbība, karjeras izglītības ievirze, saistoši ārpusklases pasākumi, starptautisku projektu īstenošana, labs materiāli tehniskais nodrošinājums, ir kopmītnes. No 7.klases - Zinātniski pētnieciskās darbības ievirze, programmēšanas apguve.
Vidzemes tehnoloģiju un dizaina tehnikums
Vidzemes tehnoloģiju un dizaina tehnikumsProfesionālās izglītības kompetences centrs Priekuļu tehnikums, ir viena no senākajām un pieredzes bagātākajām profesionālajām skolām Latvijā, kas jau kopš 1910. gada piedāvā augstas kvalitātes izglītību.
Rīgas Lastādijas pamatskola
Rīgas Lastādijas pamatskolaSkola realizē vispārējās pamatizglītības programmas krievu un latviešu valodā. Skola nodrošina iespēju izglītojamajiem darba dienās uzturēties internātā. Skolā ir plašs interešu izglītības klāsts.
back to top